ZATOČENA MINISTRICA HOLY!

Ministrica Mirela Holy očajnički je pokušavala osloboditi zapešća. Trake od razderanih stolnjaka sjekle su joj meso, kuhinjska krpa u ustima gušila ju je sve više. S nekolicinom najvjernijih suradnika našla se usred talačke krize – zatočena u menzi Ministarstva zaštite okoliša i prirode! U mislima se već opraštala od svojih najmilijih, proklinjući dan kad je ušla u Sabor umjesto da odleti na Tibet i levitira uz Bowiea i Laibach. No, sad je kasno da se kaješ, rezonirala je ministrica i nadala se da će kolega Ostojić poslati nekog da sredi bandu terorista prije nego…

“Alo, dežurni, alo…!” derao se za to vrijeme pozornik Jole, stiješnjen iza šanka.

Ko za vraga, ostavio je sve telefone u stanici. Srećom, ljubazna šankerica u bistrou preko puta ministarstva, dopustila mu je da se javi s njihovog telefona. Još sat vremena ranije, Jole je nedužno srkao kavu, pogledavajući rumenu šankericu, kad li od preko puta dotrči portir i javi dramatičnu vijest.

“Alo, oteli ministricu! Zaprave, nisu je oteli, tu je ona, ali drže ju, mater im lopovsku!” vikao je unezvjereni Jole službujućem operateru. “Ma, kako koju? Onu malu crnu, zaprave zelenu, onu znadeš šta neće smeća da bude!”

Nekako su službe dešifrirale alarm pozornika Joleta pa su se temeljna i intereventna policija sjurile prema ministarstvu. I ministar policije Ranko Ostojić (njega su prekinuli dok je s udrugama premjeravao Markov trg) vratolomno je škripao gumama, grabeći prema mjestu krize. Medijske kuće već su rasporedile kamere, Dalaj Lama među prvim svjetskim  liderima izrazio je svoju zabrinutost oko eskalacije nasilja… Za to vrijeme, ministrica Holy napeto je pratila svaki mig terorističkog dvojca.    

A sve je počelo nedužnom odlukom ministrice Holy da se njezino ministarstvo odazove prijedlogu udruge Prijatelji životinja i pridruži inicijativi “Zeleni ponedjeljak”. Što će reći da menza ministarstva jedan dan u tjednu nudi isključivo bezmesni jelovnik. I tako simbolički opomene stočarsku industriju kao jednog od najvećih sekundarnih zagađivača. Ali nisu svi ekološki osviješteni. Znate kako je, ostalo je tu još starih kadrova. Referenata, analitičara, zamjenika pomoćnikovih izvršitelja… koji novom smjeru Vlade drže figetinu u džepu, blaženo dremuckaju, drobe plaću od desetak milja kuna i čekaju nove izbore. Elem, takva dvojica se našla u redu s tacnama, u svakome od njih bar po dva Čobankovića ili Šukera, odmah se vidi nisu stameni od brokule, pa sve zvjeraju hoće li mrknut koljenicu ispod peke ili veprove odreske uz fileke kao predjelo.

“Šta je ovo, jebote?!” užasnuto vrisnu jedan kad ugleda natpis iza kojega se cerila kuharica: DANAS VAM NUDIMO LEŠO MRKVICU I PIRE OD CELERA.

“Biće neka zabuna”, uspuhao se drugi i odgegao se do kuhinje, tražeći objašnjenje.

Eto ga ubrzo natrag, sve sikće: “Šefica naredila, znao sam ja da će nam ta žgoljavica jednom zabiberit!”

“Komunjarska posla!” pljucne prezrivo onaj prvi i povuče kolegu za rukav. “Al nećemo, majci, trpjet više! Ajde, imam plan!”

Prisilno veganstvo očito im pomutilo razum, jer ubrzo upadoše u kabinet ministrice Holy. Svaki je ispod sakoa nosio debele naslage plastičnog eksploziva.

Interventna ih je, naravno, svladala bez po muke. Dok su ih odvodili bilo je grozno za slušat svađu te male terorističke ćelije.

“Ti i tvoji glupi planovi!” derao se jedan. “Rekao sam ti da ne odobravam nasilničke metode!”

“Ma nemoj, a šta smo trebali napravit?”

“Prijavit malu Čačiću, on bi to riješio.”

“Auuu, majku mu, pa da!”

Navodno se sve tako dogodilo. Ako su moje informacije netočne, znate kako je, voli narod tračat više no išta.

Oglasi

3 komentara

Filed under Društvo, Fenomeni, Politika

3 responses to “ZATOČENA MINISTRICA HOLY!

  1. dugo te nisam čitao, gledao, slušao…bit će prilike.. dotad lajkam blogove 😉 živio

  2. kasnim s čitanjem, ali ovo je ionako bezvremenski tekst 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s