HULK PROTIV ZELENIH

Dan je bio sunčan i ugodan za igru. Prvi potpredsjednik Vlade opušteno se brijao u svom kupatilu. Uvijek britvom, kao i svi pravi momci. Električni aparati, žileti s kolagenom, trice i kučine, to samo mlakonje i amaterčine koriste. Strug, strug, britva je poslušno išla gore-dolje po markantnoj bradi predpremijera. Zagreb prazan, svi su ionako na Jadranu kojeg će, ako Bog da i sreća junačka, ubrzo progutati korisne naslage ugljenog prosperiteta. I baš kad se ministar gospodarstva alias PPV potegao za nos da bi proveo britvu kud treba, iz njegova mobitela odjekne čardaš a na ekranu se ukaže pomoćnikova faca.

“Reci…”, gnjevno je zagunđao.

Popizdio bi kad ga smetaju dok se brije.

“Šefe, morate pod hitno vidjeti ovaj video… Šaljem vam odmah!”

“Slušaj, ne zanimaju me nikakve perverzije…!”

“Ne, ne, vidjet ćete… Oni iz Zelene akcije, opet lažiraju!”

“Šalji, jebote, šta čekaš!”

Zvizzz! Dok si rekao Plomin C, na ekranu se ukazao prizor nekog sjedokosog tipa u odijelu kako sjedniči na konferenciji, a glas u off-u uljudno odgovara: “Imali ste pitanja o ostalim elektranama u Istočnoj Europi, te o našim planovima. Trenutno nemamo plan investirati u nove elektrane na ugljen u Istočnoj Europi. Zatim je bilo pitanje o Plominu C. Trenutno nemamo investicijski plan – Capex plan – vezan uz Plomin C. Nadam se da sam odgovorio na sva vaša pitanja.”

“O, majku vam pokvarenu, sad još i filmiće poturate!” mlatnuo je ministar šakom po zdjelici s pjenom, izbečivši se u vlastiti odraz.

U tom trenutku, njegovim se licem i ramenima razlije nezdrava zelena boja, a potkošulja i donji dio pidžame rasparaju se u nanosekundi. Kao da je neka džinovska pumpa stala pumpati predpremijerovo tijelo, jer ogromne kvrge samo izđikljaše iz udova.

“Aaaargggghhhhh!” zaurlalo je neko drugo biće iz nutrine a ministrova izmutirana pleća sunu do plafona. I razbiše u paramparčad lamperiju od finske jelovine.

Šaketina veća od lavaboa, zabije se u ogledalo i staklo se rasprsne u milijun komadića.

“Radimire…”, zakucala je brižna supruga s druge strane vrata. “Jel ti dobro?”

Nema, naravno još pouzdanih dokaza da predpremijer Radimir Čačić pati od sličnih simpotoma kao ubogi Hulk, sve su to nagađanja javnosti. Ali da odmah pozeleni od muke na svaku laž, to je evidentno.

Evo, čovjek sav ushićen zbog plodova svoga 24-satnog šljakanja za dobrobit zajednice, obzani: “Njemačke, francuske, talijanske, korejske i da ne nabrajam dalje, tvrtke žele sudjelovati u projektu izgradnje Plomina C. Ukupno, dosad se javilo 45 ponuđača, među kojima su najveće svjetske kompanije”, kad ustane Zelena akcija i digne mu tlak. Ono, ako ministar Hulk u kamere veli da je njemački RWE jedan od ponuditelja koji je zainteresiran, odnosno koji je poslao ponudu za gradnju novog bloka termoelektrane Plomin C, onda je to basta. Sveto pismo. I šta sad tu palamude iz neke Zelene akcije i lansiraju film u kojem predstavnici dotične kompanije tvrde kako nisu ugljen sisali pa da sudjeluju u pomoru stanovnika Labinštine.

“Lažu!” prezrivo otpuhuje Hulk na najnoviju zavjeru besposlenih ekologa. Zaista, umjesto da mu podmeću kukavičja jaja, zašto Zeleni ne razmisle o tome da Hulka učlane u svoje redove. Čim opet bude mutirao.

Oglasi

Komentiraj

Filed under Ekologija, Politika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s