LJUBU ZA ŽENU GODINE!

Navodno smo u 21. stoljeću. Prema domaćem neugaslom lovu na vještice, ne bi se reklo da je taj podatak stigao u ove krajeve. Aleksandra Ljuba posljednja je, na žalost ne i zadnja, u nizu žena koje konstantno razapinju, bacaju na lomače, sumnjiče i sude. Verbalno (kroz medije ili pogane jezike zlurade javnosti) ili doslovce: demonstracijom “pravne države”. Ovdašnjim kukavičjim prilikama nasušno je potrebno neko dežurno žensko biće kao sparing partner na kojem će se trenirati udarci ispod pojasa. Slučaj Aleksandre Ljube proizveden je s upravo perverznim nasladama provođenja tzv. zakona.

Bivša glasnogovornica zagrebačke policije prije četiri godine odvela je poznanicu i njeno dvoje djece u MUP-ovo odmaralište u Dramlju i to po povlaštenoj cijeni od 6.040 kuna. Zloupotrebljivačica položaja i ovlasti tako je oštetila državni proračun. Oštećena država, dakako, mora se braniti te je prekršiteljicu privela pravdi. Iako je štetu u međuvremenu nadoknadila, Aleksandri Ljubi je suđeno na zagrebačkom Županijskom sudu. I nepravomoćno presuđeno: 8 mjeseci zatvora, uvjetno na 2 godine. Formalno, Aleksandra Ljuba je počinila kazneno djelo, ali naprosto je gadljivo s koliko se “pedanterije” pravna država odjednom pridržala forme kao pijanac za tarabu. U zemlji prema kojoj je Divlji Zapad bio dječji vrtić, u kojoj kabinetsko bezakonje ili ulični linč ruše sve forme i sadržaje. U državi gdje je korporativno mito na stolu svakog imalo promućurnijeg državnog službenika, u društvu u kojem se zloupotrebe položaja i ovlasti dešavaju češće od prve jutarnje kavice… Naposljetku, u društvu koje vrhunski krimen – ratni zločin, tretira kao da je riječ o krađi oraha iz Alana Forda. Istodobno sa spaljivanjem Aleksandre Ljube, dogodilo se da su mučiteljima iz logora Kerestinec, razrezane po dvije ili najviše tri godine zatvora. Ali šta je sadizam nad srpskim zarobljenicima, prema opakoj kriminalki Ljubi. Crna ironija tim je veća jer Ljuba nije spomenutu ženu odvela na puko plandovanje i prženje na nezdravom suncu. Žena je slučaj iz Ljubine nevesele policijske prakse. Ona i njezina djeca žrtve su muža i oca zlostavljača. Aleksandra Ljuba pokušala je pružiti malo melema na ožiljke progonjenih. Aleksandra Ljuba je pokazala suosjećanje prema tuđoj nesreći. Zloupotrebila je vladajući osjećaj bešćutnosti, iskazujući humanost. Čak je i sudac “olakotno” primijetio da je pobuda bila humana, ali neš majci se izvuć’, ti bivša policajka pa tako da prkosiš redu, radu i moralu.

Udruga B.a.B.e. slučaj Aleksandre Ljube proglasila je smiješnim kad ne bi bio tragičan. Tragičan je, jer po milijuniti put dokazuje da je moćnim klanovima i bahatim interesima dopušteno praktički sve. Usamljenim pojedincima nije dopušteno ništa. Njihova plemenitost čak postaje kazneno djelo. Zato je u pravu Vesna Kesić kada kaže da je vrijeme za subverzivnu akciju kandidiranja Aleksandre Ljube za Zagrepčanku godine. Kandidatura je mnogo šira, a Ljuba je sigurno u vrhu žena koje su pozitivom obilježile cijelu Hrvatsku.

Oglasi

1 komentar

Filed under Društvo, Politika

One response to “LJUBU ZA ŽENU GODINE!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s