DEPONIJA DJECE

Djeca opijena nasiljem, u Galižani su uoči Silvestrova uzela petarde i raznijela glavu sirotom vučjaku mješancu. Pas je bio u svom dvorištu, klinci su preskočili zid i zaigrali okrutnu igru. U dane kad je sve dopušteno i jednom se živi, a profit od petardi ionako ide nekom drugom. “U svojoj veterinarskoj karijeri svega sam se nagledao, i zlostavljanih mačaka i pretučenih pasa, ali ovako nešto grozno, brutalno, doista nisam”, rekao je dežurni veterninar pulske Veterinarske stanice, dr. Stjepan Kočar, koji je izmrcvarenu životinju morao uspavati.
Ne znam jesu li mali gadovi uživali gledajući svoje monstruozno djelo, vjerojatno ništa manje od odraslih gadova koji im pokazaše put. Na primjer, onih koji godinama flegmatično sliježu ramenima i ne žele jednom zauvijek zabraniti uvoz, šverc, prodaju, kupovinu i korištenje, ma i najmanje petardice. Jer, kako bi se ovdje drukčije bogatilo nego na sakaćenju, zar ne. Taj biznis u ovim krajevima nema premca. Ili, dan-dva prije morbidnog galižanskog vatrometa, derani su lijepo mogli po medijima vidjeti čopor iscerenih lovaca morona koji su u vrletima dalmatinskog zaleđa likvidirali sibirskog vuka i još se hvale da je to pun pogodak za privlačenje turista. Dabome, mala zemlja za krvavi odmor, samo navalite!
Splitska Hitna pomoć u novogodišnjoj noći bila je doslovce zatrpana ukomiranim maloljetnicima, oduzetim od alkohola. Iskusni liječnici tvrde da još ne pamte ovakav kaos. Najmlađa je dovezena trinaestogodišnjakinja s 2,2 promila alkohola u krvi koja je iskapila litru tekile! Sve balavija djeca počinju živjeti doslovce na tulumima, na ulicama, silovana ili silujući, whatever, a društvo uglavnom boli ona stvar…
Mislim, ono, jesmo li još uvijek mamurni ili je vrijeme da se otrijeznimo? “Najluđa noć” drastično je razotkrila istinu: ova zemlja pretvara se u priučenog demona koji proždire vlastitu djecu. U stalnu, sve veću deponiju, na koju se bezobzirno bacaju djeca što trpe nasilje i djeca koja ga usvojiše i dalje ga istjeruju na drugima. I jedni i drugi, nesumnjivo su žrtve. Žrtve oguglalog, licemjernog, lažnosvetačkog palanačkog društva, zemlje polulude od svoje inferiornosti. Države totalno komične u nastojanjima da bude neki jebeni faktor na sceni, jak igrač a zapravo je kokošar, ogrezao u pljačku i krv od davnina. Zemlje koja više djecu nema.

Oglasi

Komentiraj

Filed under Društvo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s