GAYEVE U GULAGE I KRUZERE

Zamišljam našeg prosječnog anonimnog kriptofašista i jedno njegovo šok-jutro. Briše uflekani stol ispred svoje javne ugostiteljske ponude, jednim okom provjerava radi li prokleta registar-kasa, a drugim namrgođeno prati pristajanje kruzera ili škripu guma golemih klimatiziranih autobusa s gomilom čudnovatih gostiju. Negdje na moru, kontinentu, u planinama ili slivovima rijeka… Početak drugog desetljeća 21. stoljeća.
“E, baš mi ti pederi sad fale”, prezrivo gazda prebaci ćaćkalicu s jednoga na drugi kraj zubnog mesa.
“Tja, oni ti puno troše…”, lakonski ga mune žena u rebra.
“Pa šta šutiš, ženska glavo?!” izlanu ugostitelj, u slobodno vrijeme banalni nacist-amater, i žustro poleti da što brže rasporedi raskupusane jelovnike po stolovima.
Prije neki dan ovdašnji mediji utrkivali su se koji će blesaviji naslov puknuti i njime izgetoizirati dolazak kruzera Celebrity Sillhouette i njegovih gostiju u Dubrovnik: “U Dubrovnik uplovilo 2500 homoseksualaca!” debilno je javljao jedan, a drugi medij preuzimao još morbidnijom panikom: “Gay invazija na Dubrovnik!” A u tekstovima su slijedili dosjetkaški opisi “posebnih”, “veselih”, “kontroverznih” gostiju te anketirani ugostitelji i građani kojima “ovi ne smetaju” jer poznato je da “oni puno troše…” Ono, samo da vidimo nekog da bočicu vode nije kupio, imamo mi za njega konačno rješenje! Prpošni senzacionalizam samo je jedno od banalnih, šlampavijih sredstava diskriminacije. Jače, uređenije metode logoraškog tipa, obično dođu u nadgradnji. Tim istim homofobnim medijatorima Hrvatske ništa nije smetalo da se samo koji dan kasnije licemjerno zgražaju nad preventivnim zatvaranjem crkava kotorske pravoslavne parohije radi uplovljavanja istog “skarednog plovila” – kruzera Celebrity Sillhouette, ovoga puta u crnogorske teritorijalne vode.
Elem, da je od kruzera do gulaga jedva koja morska milja udaljenosti, pokazuje i jedna brand new-budaletina iz ruske Dume. Tamošnji zastupnik Mikhail Degtyarev predložio je amandmane kojima bi se u Rusiji ponovo uvela zabrana homoseksualcima da budu donatori krvi i organa. No, država milosrdnica bi, prema Degtyarevljevom prijedlogu, homoseksualcima mogla osigurati besplatne tretmane za “preobraćanje na heteroseksualnost i povratak normalnom životu.” Ne sumnjam da bi notorni Degtyarev i u Hrvatskoj naišao na odobravanje i izazvao kakvo novo rasističko referendum-dumsko gibanje.
Uostalom, jedan dubrovački taksist upravo je svježe premlatio djevojku koja se drznula poljubiti svoju partnericu u njegovom taksiju. Teorija evoluira u praksu u jednom smrdljivom ksenofobnom jutru. Za čas posla.

Oglasi

Komentiraj

Filed under Društvo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s